känns som klockan är typ 19?!

Oh herreminjesus, vilken morgon!
Älskling åkte till skolan vid kvart i sju tiden, jag kunde inte somna om och Gabriel vaknar kl sju!
Vi började med en tidig frukost och Gabbe käkade hela fem tallrikar med kräm, en smörgås med ost och ett glas blåbärssoppa! snacka om att ungen var hungrig! =)

Vid åtta tiden börjar jag med att ringa runt till alla viktiga personer samt försöker komma på va'sjutton jag ska vara utklädd till ikväll på klassfesten?? mexico/vilda västern- tema.. hm? ingen aning, och jag börjar få riktig panik!
funderar starkt på att sno åt mig älsklings tequilaflaska och helt enkelt gå och köpa mig ett sådant där hårt tacobröd! vore inte det enkelt och bra? men frågan är ju bara då vad jag ska ha för övrig outfit? festkläder känns ju jättetråkigt..

I vilket fall, det var så sjukt länge sen jag var ute och festade. Senaste gången jag över huvud taget drack alkohol var på nyårsafton och då var jag ju inte ens ute på krogen. senast jag var ute på krogen var när backyard babies spelade på Amazon i Flen, den 19 december - riktigt länge sen alltså! men ikväll smäller det! ;)

Gabriel ska vara hos sin mormor och morfar och det kommer att gå jättebra! Han har slutat att hosta lika mycket och han har sovit hela natten två dagar i rad, så det hoppas vi håller i sig ordentligt nu så han äntligen kan bli bra från den förbaskade hostan!

Potträningen går jättebra, Gabbe älskar att sitta på pottan och titta i "bajsboken" - den handlar om en bebis som håller på att lära sig att sitta på pottan, så den tycker både jag och Gabbe passar alldeles utmärkt att titta i under nödens stund! :)

nej, nu ska jag väl se till att hoppa in i duschen medan Gabriel har somnat som en stock!

Hejsan Svejsan!


"bajsch pott"

När dagen startade fanns det mycket att bocka av på listan. Jag tillbringade hela morgonen med med att ringa runt till alla möjliga personer, ingen svarade, de ringde upp, skickade vidare mig till någon annan osv. 
Tror att jag har ringt runt till varenda människa på detta jordklot snart! men tillslut kom jag fram till rätt människa och tog mig ett beslut på hur jag ska lösa det här.

Gabriel har vart här i Gnesta ända sedan i fredags, han skulle egentligen ha åkt till hans pappa i söndags, men av vissa skäl blev det så att han stannade kvar här hos mig!

Dagens fina väder gjorde att jag och en superglad Gabbe tog oss ut i lekplatsen och ÄNTLIGEN kunde vi gunga "gugna"! med lite hjälp från mammas sko fick det lösas, lite snö kunde man ju skjuta undan och fart blev det! Guud, vad han stojjade där i all fart " mee, mee" skrattade han!

När vi efter en lång stund bestämde oss för att röra oss innåt med en bajsig blöja och dyngsura skor - somnade vi som stockar i min säng. När vi väl vaknade igen tittade Gabbe ut genom fönstret i trappan och upptäcka att det var massa barn ute på gården och promt skulle han ut, så det var bara på med skorna och ytterkläderna igen!
Väl ute efter en visit i "kojan" som två tjejer i 6-8 årsåldern byggt, ser vi Sebastian komma konkandes på en stor svart väska! "beeastia, beeastia" skriker Gabbe och fart blev det innåt i värmen.

Igår testade Gabriel att sitta på pottan för allra första gången. Han trodde först att pottan var toaletten och överlycklig sprang han in på toan. Men till sin försvåning var det den där lilla blåa plastpottan han skulle sitta på. men bra gick det och tillslut (efter cirka 2 minuters klämmande och stånkandes) säger Gabriel "bajsch pott" och en liten klutt har äntligen lämnat rumpan och träffat pottans blåa botten! Han var så lycklig och stolt att han visade alla vart han bajsat (dock utan bajset kvar) (; Idag insisterade han över att få sitta på pottan och även idag lyckades han kämpandes (och då menar jag verkligen kämpandes) klämma ut en liten korv.
ursäkta alla känsliga! :) haha!

Denna dag har vart lång, men jag har fått mkt gjort - och det är jag mycket glad över!
Nu ska jag ta och gosa ned mig med min "beeastia" och hoppas på en hostfri natt för Gabbes del!







Hejsan Svejsan!


Nystart!

Jag bestämde mig så sent som igår kväll att det var smidigast att starta en ny blogg - en nystart så att säga!

Tänkte fylla mitt allra första inlägg i den här bloggen med att berätta lite om mitt liv och allt vad det innebär.
Jag heter som sagt Jasmine och fyller 20 nu i höst. Jag bor för tillfället hemma hos mina föräldrar i Gnesta med min son Gabriel som snart blir hela 2 år gammal. Det är helt ofattbart vad tiden bara har runnit iväg, den har bara liksom försvunnit?!

I november 2007 blev jag gravid med Gabriel och den 29 juni 2008 föddes han, 6 veckor för tidigt. Det var en snabb förlossning på endast 2 timmar, men en sjukhusvistelse på två veckor innan han föddes samt ca två veckor efter han fötts fick övervinnas. Han vägde 2222g och var 44cm lång. Tänkte att jag kunde berätta mer om min förlossning i ett annat inlägg, det är en lite längre historia! :)

Gabriel återtog sig snabbt från neonatalperioden (att han var för tidigt född) och behövde endast stanna kvar på sjukhuset två veckor efter det att han föddes. Den 10 juli fick vi äntligen åka hem!

Gabriel började att gå på förskola den 17 november 2009 och han stormtrivs! Han älskar att leka med alla de andra barnen och med alla leksaker, han är alltid överlycklig när han kommer hem!

Men  eftersom Jag och Gabriels pappa har gått isär sedan en tid tillbaka och Gabriel går på dagis i Bettna, jag bor i Gnesta och även pluggar i Flen, har vi bestämt att Gabriel bor hos sin pappa under veckorna och hos mamma(mig) på helgerna, eftersom det inte fungerar med resan för Gabriels skull. Det går alltså inte att ta sig från Gnesta till Flen, för att där ta sig till Bettna och sedan tillbaka till Flen (eftersom jag studerar där) och sedan vid ca 16.00 tiden ta sig till Bettna för att hämta Gabriel från dagis och sedan ta sig tillbaka till Gnesta. Vi skulle alltså vara hemma vid 21-tiden - det skulle alltså inte fungera! Resetiden från Gnesta- Flen tar en timme.

Jag har sedan en längre tid tillbaka försökt få en dagisplats här i Gnesta, eftersom det då skulle fungera mycket bättre, Gabriel skulle då kunna vara varannan vecka här i Gnesta och varannan vecka hos sin pappa. - men allt tar sån fruktansvärd tid! så självklart har detta inte gått igenom ännu..

I all kaos; Flyttar hem till mamma och pappa efter separation, studerande, inte träffa Gabriel mer än till helgen, så har jag turen att  träffa mitt livs kärlek - Sebastian Karlsson! och han är verkligen en människa utöver det vanliga.

Du ska veta att du är så fruktansvärt fantastisk så att det inte går att beskriva med ord eller känslor!


Jag älskar er!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0