datorn har lagt av!

hejsan hoppsan!
nu sitter jag här i skolan efter en jobbig morgon..
lämnade gabbe vid dagis, så skönt att ag äntligen har kunnat fixa iordning cykeln så att jag kan ta den till dagis med Gabbe bakpå!
Han älskar verkligen att sitta där bakom och han är helt galen i sin cykelhjälm!
Han vill inte ta av sig den - någonsin! =)
"Nanne nu" satt även fastspänd med honom, så nöjd var'om båda två!
Men missade bussen och tåget fattade jag inget av, det gick inte att betala biljetten för att det var fel på automaten, så jag vågade inte hoppa på =/..

Vår dator har lagt av, så numera, eller iaf en liten stund till förhoppningsvis, så får jag uppdatera från skolans datorer, vilket innebär inga bilder över huvud taget!
men när datorn får för sig att funka igen, få jag göra flera inlägg med endast bilder och lite text såkart - det lovar jag! =)

Min Älskade Sebastian har farit till fjällen och kommer att vara borta i en vecka nu, känns riktigt ensamt!
Jag skulle ha följt med men med tanke på hur sitationen ser ut i skolan (jag har ju haft så mkt frånvaro nu när jag inte var i skolan för att jag var tvungen  att stanna hemma med gabbe plus inskolningen och allt de'där), min ekonomi ser väl inte jätteljus ut, har mycket att betala och plånboken sviker och att Gabbe dessutom inte kan vara ifrån dagis, eftersom han just nu behöver vänja sig vid att det är där han ska vara nu alla dagar.

Men hade varit grymt skönt att åka upp med Sebastian och hans familj och bara ha tagit det lugnt och att Gabbe dessutom skulle ha fått åkt lite pulka tillsammans med Stella (sebastians systerdotter) - det var ju planerna, men ibland rör saker och ting till sig..


nee, nu ska jag försöka hitta mina kära vänner =)


Puuuuuss,

Längesen!

oj, oj!
Nu har'e gått väldigt lång tid sen min senaste uppdatering, men som ni kan se har min snygging uppdaterat iaf ett inlägg åt mig under den tid som jag själv inte har hunnit!

Gabbe är på dagis och har varit hela veckan nu, medan jag har vart i skolan!
Det är tufft nu, mycket att göra!
Gabriel trivs super på dagis, dock var han jätteledsen imorse när jag och Sebastian skulle lämna honom där, men det gick till slut!
När vi väl kom in till skolan upptäcker jag att jag inte har en enda lektion idag - älskar't!
FYFAN! hatar att man aldrig kan få reda på saker och ting i tid!
Så snart ska jag ta bussen hem till Gnesta och hälsa på Lina, sedan vid fyra ska jag fara vidare till dagis (som ligger kanske 500m från hennes lägenhet) och hämta upp min Älskling!

Imorron blir det en tidigt morgon, redan vid kvart i sju ska han vara dagis och jag ska med tjugo över sju bussen till skolan!
Önska mig lycka till att få upp den tröttmössan imorgon! ;)


Puuuuuss,

Ett one-night gästinlägg

"Kan du inte skriva ett inlägg i min blogg?"
"Jag orkar inte just nu och det här med blogg är absolut inte min grej, älskling!"
"*SUCK* NÄHÄ, okej, det är lugnt!"

Tar det säkra före det osäkra, hade blickar nämligen kunnat döda hade Jasmine brutalt pulvriserat mig likt en arg, grön hulk.
Fråga mig inte vem som är mannen i vårat förhållande, det har ni redan fått svar på...

Okej, ursäkta, men vad faa-an gör man här då? Antar att jag ska låta orden flöda och skriva om vad jag gör samt det förflutna, mina djupaste tankar och vad jag anser vara det allra största och viktigaste problemet just i detta nu! Låter mycket filosofiskt så jag gör väl ett försök...
Faktum är att jag har ett problem jag vill dela med mig om. Jag har nämligen under en längre tid suttit i soffan med fötterna på bordet, det är ett glasbord så det har bildats avtryck efter mina 44or till fötter. Nu har dock mina fötter "somnat" och trots att jag sitter något ljuvligt skönt börjar det fruktansvärda stickandet ta över och skapa en viss irritation! Det är ett dilemma, ett sådant som jag inte vet hur jag ska behandla, något som verkligen kräver en omedelbar åtgärd.

Närmare ett bloggliv än så kommer jag nog inte, då har jag ändå suttit här och verkligen gjort mitt yttersta till att få med alla de viktiga punkter jag nämnde!

Okej, då var det här alltså ett gästinlägg från mig, Jasmines pojkvän, eller hennes "ligg" som hon även föredrar att presentera mig. Som jag förklarade tidigare skriver jag i rädsla och med darrande händer, på så sätt får ni ursäkta om det förekommer grammatiska fel.

Älskar dig något oerhört mycket Jasmine Hermansson och saknar dig dag ut och dag in!
Men sötnos, det här med bloggande... mjaa... det är som sagt inte riktigt min grej...

PS. har tagit ner fötterna och stickandet har börjat försvinna, saknar ändå den ljuvliga tid då de var uppe på bordet och när jag glatt vickade på mina tio små tår DS.

/Sebastian, pojkvännen, hulkens lakej, ligget


Dagis igår!

Som jag skrev igår, var det allra första dagen för honom på dagis - utan mig!
och jag var verkligen riktigt nervös över att det inte skulle fungera..

Men inget samtal fick jag där fröknarna ringer i panik och säger att jag måste springa och hämta honom, utan jag återvänder till dagis klockan 13.00 då vi hade bestämt!

Nervös kliver jag in på avdelningen och det var alldeles knäpptyst (då tänker jag direkt att det faktiskt måste ha gått bra,för hade dt inte gjort det - hade det inte varit tyst)!
är jag går längre in ser jag honom sittandes vid bordet där han sitter och äter morötter!
Jag frågar alla fröknarna om det gåt bra och till svar får jag att det har gått riktigt bra!
Gabriel hade skött sig riktigt fint vid lunchen, setat kvar och väntat - men han hade inte ätit så mycket mat, utan nästan bara fått i sig morötterna. Men så kan det kanske vara allra första dagen, utan Mamma..
Ingen hade blivit slagen, Han hade inte bråkat eller tjurat - lite ledsen hade han varit efter att jag gått, men det gick över rätt snabbt! Så det var riktigt skönt!
Han hade sovit i 45 minuter, vilket jag chockades av! Han hade ju faktiskt sovit!! :D
 - så otroligt skönt!

Så på måndag kör vi som vanligt och jag ska till skolan!

Puuuuuuuuuss,

 

Farväl kära broder!

Sitter här hemma denna sköna lördagsmorgon!
Idag känner jag att det är en bra morgon, en bra dag!

Gabbe springer omkring med sin helikopterleksak som nästan är lika stor som honom själv, så nöjd är Han!
Älsklingen Sebastian ligger där uppe i vår underbart sköna säng och sover som en nockad gud!
herreminjesus (!) vad bra jag sov i natt - det gillar vi riktigt starkt! kändes verkligen som om jag behövde det!

Idag åker min bror hem till sig i Furudal (dalarna), känns trist - kommer ju att sakna datorn (; , nee.. skoja - självklart kommer jag att sakna honom dunder!

Igår beställde jag tid hos frisören den 2 Juni, då min balfrisyr ska fixas! 
Klänning är det väl en aning panik kring - men jag har ju mina kontakter! (;
Skjutsen är fixad av Sebastian och ja, vad det blir får ni allt se om ni pallrar er upp till Hedenlunda Slott! 


Nu ska jag se till att tvätta lite granna innan min kärlek vaknar!

Puuuss, 



DagisDagisDagis!

Ja, nu har'e hänt - Jag har lämnat Gabbe på dagis helt ensam, eller med fröknarna såklart =)! så nu får vi se hur det går, kanske ringer dem snart med panik i rösten och säger att jag måste springa tillbaka och hämta upp en helt förtvivlad Gabriel.. Måste ju tillägga att lite jobbigt var det att gå ifrån honom, även fast han inte alls var ledsen. Helt enkelt vinkade han "hej då" med handen och fortsatte att leka.
Fröknarna verkar vara helt underbara, absolut bäst och jag finner inga tvivel om att dem inte ska fixa min Gabbe. Detta blir nog prefekt!
Om nu inte Gabriel får någon panikattack, ska jag tillbaka till klockan ett och hämta upp mitt charmtroll - jag längtar redan! haha - hur ska detta gå?! =)

Igår gick det jättebra på dagis, han slogs inte och inte heller tjurade han när andra barn snodde grejerna som han lekte med. Vi testade även att jag skulle säga "hej då" till honom igår, när de var ute och lekte, men att jag fortfarande var kvar, fast i ett annat rum än honom. Det gick väl kanske sådär.. Till en början funkade det och han brydde sig nästan inte, men efter ca 10 minuter kom paniken och han skrek som en stucken gris efter "mmmaaamma!" Då fick han träffa mig och se att jag fortfarande fanns kvar och helt enkelt fortsatte han att leka.
Vi testade ytterligare en gång och samma sak skedde igen, fast nu efter ca en halvtimme.
Under den halvtimmen satt jag där inne på avdelningen och pluggade. Det är så sjukt skönt att ha ett dagis som kan förstå att jag faktiskt pluggar och att dem även kan ge mig lite tid, även fast det var mitt under inskolningen, till att plugga!
Vid lunchen skötte han sig riktigt fint, han satt kvar vid bordet även fast han ätit färdigt, han åt soppan (somsmakade sådär) och åt brödet utan att kasta iväg det!
När vi sedan skulle somna, ville han inte alls. Vi försökte först med att fröken Ingela skulle testa och se om hon kunde få honom att somna, men icke sa nicke. Så vi for hemmåt igen..

Väl hemma igen, fanns Sebastian kvar och umgicks med oss!
Det var mysigt!

Nog om dagissnack!

Måste få ta upp en väldigt viktig del, enligt mig.
Alla dessa anonyma kommentarer som jag får här i min blogg.
Ni måste inte förstå min situation, om ni inte är villiga och samtidigt kan jag också förstå att det inte alls är lätt!
Men jag ber er, att i alla fall för Gabriels pappas skull, inte ta upp allt med det som har med honom att göra. Exempelvis menar jag då som den senaste kommentaren jag fick angående att jag aldrig är i skolan.
För, som jag tidigare har skrivit, vill jag inte hänga ut någon!
Så för hans skull, tänk efter innan ni kommenterar!
Min blogg handlar ju inte om honom, utan om Mitt liv tillsammans med min son!




Håll tummarna för min Gabbe nu, för jag håller tummarna till kramp! =)


Puuuuss,




s v a r p å f r å g e s t u n d

Anonym om FRÅGESTUND !:
Hon befinner ju sig knappt i skolan så ovärt att säga studerande mamma. Iallfall har inte jag sett henne där fem dagar i veckan.


Hej Anonym!
Det är intressant att det alltid är anonyma som ger mig alla dessa påhopp?! hm..
I vilket fall så vill jag ge dig ett så rakt svar som jag möjligen kan ge dig.
Jag har haft problem med Gabriels pappa under den senaste snart ett och ett halft månaderna, vilket har betytt att jag ej kan bege mig till skolan då jag har varit tvungen att stanna hemma med min son. Jag har dessutom, som jag har skrivit under flera inlägg, försökt att få tag i en dagisplats just för att jag ska lyckas lämna Gabriel någonstans under den tid som jag behöver vara i skolan - vilket, som jag också har skrivit flera gånger, har varit riktigt, riktigt tufft och något som jag verkligen har fått kämpa för. Nu har jag ÄNTLIGEN lyckats få roffa åt mig en dagisplats, just för att det är kris mellan mig och Gabriels pappa och jag inte kan lämna ifrån mig Gabriel till honom. Jag är helt obeskrivligt lycklig för att jag äntligen lyckats få tag på en plats!
Att jag nu när jag faktiskt har fått en dagisplats, inte har kunnat vara i skolan beror på att det krävs inskolning när ett barn börjar på dagis - vilket tar sin tid.
Jag vill också tillägga att jag pluggar hemmifrån, som ett jävla as! och det är tufft att vara en ensamstående mamma till en ivrig liten kille som har mycket omkring sig och att dessutom  ha ork till att sätta sig ned för att plugga.




Lilja om FRÅGESTUND !:
Hej!
det är så roligt att följa din blogg, hittade den av en slump när jag gick igenom bilddagboken.

Jag har en fråga:
Hur är det att plugga samtidigt som att ta hand om din son, måste vara riktigt tufft?

Kramar



Hej Lilja!
Vad roligt att du tycker det, det är så roligt att det är folk som läser =)
Ja, det är tufft - det kräver sin tid, och som jag oftats inte har.. men man tar vad man haver, inte sant? :)
Nu när jag äntligen har fått tag på en dagisplats är det bara inskolningstiden som gör att det blir svårt för mig att komma till skolan. Men imorn är sista dagen, så snart blir det ännu mera plugg och det ska bli roligt att få komma tillbaka till skolan. Det är som jag skrev; man orkar knappt när man väl är där, men när man inte kan, saknar man det faktiskt!
Vi får se hur allt löser sig med skolan nu efter att inskolningen är över, jag håller tummarna till kramp!

Kram på dig!





Sandra - mamma till edwin om FRÅGESTUND !:
Hejsan!
Jag undrar över hur det är mellam dig och Gabriels pappa, har ju förstått att det inte är helt okej kanske.. undrar bara över hur allt går?
Hur känns det att vara ensamstående mamma som dessutom pluggar?




Hej Sandra!
Jag tror inte att jag vet vem du är, men det kanske är jag som har dåligt minne =)
Jodå, det fungerar.. det är tufft just nu, men den 27 april ska vi på ett möte då saker och ting ska redas ut. Så jag hoppas innerligt på att vi kan lösa det till bästa sätt.
Vill ju som sagt inte gå in på det mer detaljerat eftersom det är en så pass komplicerad relation vi har med varandra där ord står mot ord osv. - det är krångligt, enkelt beskrivet! 
Ja, ensamstående och ensamstående.. Visst, jag räknas som ensamstående eftersom jag inte bor tillsammans med min pojkvän Sebastian (som inte är Gabriels pappa), men samtidigt, även fast vi varken bor tillsammans eller inte är med varandra dygnet runt, hjälper han  mig så mycket med Gabriel. Han ställer alltid upp och han hjälper mig även otroligt mycket med min skolgång!
Utan honom hade det nog inte varit så mycket kvar av mig, vågar jag lova!
Han hjälper verkligen med sitt allra bästa och han är en helt otroligt man! och inte bara mot mig, utan också mot Gabbe. Gabriel avgudar honom - bokstavligen talat! han springer omkring och frågar om "Beastiian" så fort han inte är här, skriker "AIK är beescht" även fast det endast är Sebastian som har sagt till Gabriel att han ska säga just den meningen och att resten av Gabbes släkt (på sin mammas sida) är djurgårdare och försöker trycka in den meningen istället, men inte lyckats! Han ser verkligen upp till Sebastian och jag ser på Sebastian att han är lika galen i Gabriel som Gabbe är i Honom!
De är mitt liv, så fruktansvärt enkelt är det!

Kram!

Videosamtal!



Jag och Gabriel har videosamtal med Sebastian just för tillfället, ungefär såhär ser det ut!



       






FRÅGESTUND !

Ja, nu har jag tänkt på att ha en frågestund under ett bra tag, men fö'sjutton!
- klart vi ska ha det!



Nu gäller det att ställa alla frågor som ni funderar över och vill ha svar på, så ska jag försöka svara på dem så gott jag kan, och för hoppningsvis så kan jag se till att göra det redan till ikväll!



BRING IT ON!





Puuuss!

sjuk?

Idag skulle vi infinna oss på dagis redan vid klockan nio, vilket vi också gjorde!
Det var ganska lätt att få upp honom ur sängen, så fort jag sa "idag ska vi till dagis igen, samma som igår!" fick han ett leende på läpparna och ur spjälsängen skulle han!

Det gick bra idag, han var vild (som alltid) men snäll! Han pussades och kramades med säkert fyra olika barn, dock blev det lite fel ibland, men det var i alla fall en snäll tanke =)

Eftersom Gabriel inte lyckades att somna på dagis idag, valde jag att bryta för dagen ochgå hem - just för att han inte skulle få någon negativ syn på den här nya händelsen i hans liv. Om han hade varit kvar fast inte ha varit utvilad, hade nog inte dagen fortsatt i samma possitiva anda, vilket nog hade lett till ett mindre bra minne för honom, när dagen väl var slut.  

Väl hemma igen, hade jag en trött och rejält tjurig Gabriel. Det blev direkt i säng och idag lyckades han sova till 14.30, dock vaknade han flera gånger och klagade på att han hade ont. Jag är rädd för att den förbaskade förkylningen är på väg tillbaka igen och riktigt ordentligt!

Nu blir det snart mat och min bror och kärlek kom just in från att ha varit ute och sprungit..
hm, Sebastian tyckte att JAG skulle springa med? hahahahaha


Nej, ikväll blir det myspys med mina bästa- det gillar vi!


PUSS!



12 April, 2010

Bilder från dagens bravader



Här är min Gabbelitoo alldeles nyvaken och redo för dagis




När vi gick hem från dagis, tyckte både jag och Gabbe att
det var en riktigt lyckad "första dag" på den nya förskolan,
så vi bestämde oss för att fira detta med saft och kakor
ute i den varma och sköna solen





Det tror jag uppskattades, i vilket fall av Mamma Jasmine!




Självklart var hela vagnen med ut och det blev till att leka i lekparken
och han vägrade att gå in! I en och en halv timme var vi ute

- men fö'sjutton, det var gött de'!





Men nu saknar jag Sebastian,
- real bad!





Min snygging!









Sebastian Xerxes Karlsson

En bild på dig, bara för att jag älskar Dig!



Dagen jag fick min Gabriel

Vet att jag skulle ha fått arselt i vagnen och se till att få det psykociala arbetet färdigjort, men jag orkar intee - inte just nu! :/







Gabriel Adam Elias Marklund Hermansson Y


Så, här kommer mitt inlägg om min sjukhusvistelse innan och efter förlossningen.
Jag skriver den text, plus lite av det jag minns och vill lägga till, som jag skrev då jag fortfarande låg kvar inne på avdelning 62 C och har sparat i Gabriels babybok.
När jag skrev den här berättelsen var Gabriel endast två dagar gammal och jag skrev den ur det nyfödda gossebarnet, som ännu inte fått något namns, perspektiv


Allt började med att Mamma började få värkar under tisdagskvällen den 17/6 klockan 21.30 (vecka 32+5), men eftersom Jag var beräknad till den åttonde augusti tjugohundraåtta, 080808, tänkte inte Mamma alls på att det kanske var dags för Mig att vilja komma ut och se världen.
Då värkarna aldrig släppte och kändes riktigt ordentligt (Mamma måste ha varit väldigt blind, eftersom en tanke inte ens slog henne).. Hon fick sig inte en blund när hon låg där och kved bredvid min sovande Pappa. Hon vandrade och vandrade, men klockan 04.00 på onsdagsmorgonen bestämde hos sig i alla fall för att verkligen försöka sova. Efter ca tio minuters vila, känner Mamma att det hände något i byxan, klarvaken springer hon in till toaletten och får se blod - massor av blod!
Panikslagen skriker hon på Pappa som pallrar sig in till toaletten och undrar vad som händer. Pappa ringer till förlossningsavdelningen och undrar vad vi ska göra och dem ber oss att skynda oss in till Nyköping.
När vi väl kommer in, får Mamma och Pappa komma in till ett förlossningsrum där dem kollade hur allt stod till och då får dem veta att Mamma är öppen 2-3 centimeter och att Jag troligen skulle komma till världen redan under förmiddagen (nu var klockan halv sex på morgonen). Eftersom Jag var alldles för tidig, hela åtta veckor,  fick Mamma brikanyl genom dropp (vilket ska stoppa upp förlossningen) Och, det fungerade!

Eftersom Nyköping inte tar emot förlossningar tidigare än i vecka 36, och Jag låg i mammas mage i vecka 32+5, blev vi skickade i ambulans till Eskilstuna. Med i ambulansen fanns Pappa och en förlossningsläkare samt en massa värmefiltar, ifall Jag skulle få för mig att komma ut under ambulansfärden. 
Resan var riktigt lång och ordentligt jobbig för Mamma. Brikanylen gjorde att Mamma var illamående och spydde som en gris och hon har nog aldrig någonsin varit med om en värre bilfärd! 
Eftersom Pappa var nervös satt han bredvid och åt macka och drack cola,vilket också gjorde att Mamma inte mådde så bra - bara lukten av mat gjorde henne spyfärdig! men även han var ju tvungen att skaffa krafter.
Väl inne i Eskilstuna fick Mamma och Pappa ligga inne på ett förlossnigsrum, men nu fanns inte längre några värkar, allt verkade ha lugnat ned sig!
Mamma fick varken gå eller sitta upp då Jag kunde trycka på för mycket och alla ville att Jag skulle stanna inne i magen så länge det bara gick just för att Jag skulle bli äldre och hinna utvecklas mer, speciellt mina lungor så att Jag skulle kunna andas själv när Jag fick se världen för första gången.
Sängen fick bli mammas hem - i två veckor till! och efter en veckas liggandes i den där sängen, kunde hon röra på sig lite grann, men ville hon ta sig ut ur rummet, var det rullstol som gällde! 
Men de var ena långa veckors väntan, Mamma och Pappa ville ju så gärna få träffa och lära känna mig!
På ultraljudet kunde läkaren se att nästan hela livmoderertappen var utplånad, att jag var så liten och vägde 1900g, men att jag för övrigt mådde jättebra! 

Den 29 juni 2008 klockan 07.30 (vecka 34+2) tittar Mamma på klockan och ser att Pappa höll på att missa bussen till jobbet (Pappa åkt buss fram och tillbaka från Nyköping för att kunna jobba under dagarna). Mamma väcker honom och lägger sig ned för att fortsätta sova. Klockan 08. 40 känner hon samma sipprande känsla som då när slemproppen gick, bara det att nu kom inget blod - utan vatten!
Pappa far upp ur sängen och Mamma fnissar till, inga värkar hade ännu startat. Mamma fick sig en knäpp och slängde sig på tandborsten, eftersom hon fick för sig att hon verkligen inte ville ha dålig anderdräkt om nu förlossningen satte igång...
Den första värken kom vid ca fem över åtta och den gjorde ont - riktigt ont! den andra kom tio över och efter det var tredje minut. Dem blir bara tätare och tätare och gör riktigt ont!
Sköterskan Ida, som fanns hos oss under hela förlossningen, undrar om lustgas var något för Mamma och JA - det var det verkligen!
Efter första andetaget med 50/50 lustgas/syre, blev Mamma jättefnittrig och alla tre; Mamma, Pappa och Ida stog där och fnittrade ikapp till dess att nästa värk kom då fnittret övergick till kvidande.

(under hela förlossningen, från det att jag fick lustgas, kommer jag ihåg att  jag fick för mig att det inte alls var jag som låg där och födde, det var någon annan. Jag kommer ihåg hur jag ser en kvinna föda, som om jag vore ovanför henne och ser henne föda barn, men att jag känner hennes smärta och skriker med henne när hon skriker) skumt, right? haha..

När barnmorskan för första gången kollar hur pass mycket Mamma öppnat sig, hade redan hela livmoderertappen utplånats och hon var nu öppen sju centimeter. värkarna kom med mindre än en minuts mellanrum och hon hade jätteont - hela tiden!
strax efter nio fick Mamma trycka på och klockan 09.58 fick jag se världen för allra första gången!

(Jag kommer ihåg här hur rädd jag var när Bebis inte skrek något när han väl var ute.. kommer ihåg hur jag skräckslaget skriker till barnmorskan att "varför låter den inget??" men strax därpå hör jag det ljuvligaste skriket jag någonsin hört - min lilla, lilla pyttebebis)!

Eftersom jag var sex veckor för tidig, sprang alla läkare som fanns i rummet och som Mamma inte upptäckte förrän nu - säkert fyra stycken(?), iväg med mig för att kolla att jag mådde bra, vilket jag gjorde och fick äntligen komma upp på Mammas mage och Äntligen fick Mamma och Pappa bara ligga där och njuta av Mig! Efter att dem fått beundra mig, var jag tvungen att åka upp till avdelning 62C (en neonatal avdelning för barn som är för tidigt födda), med min Pappa. 
Mamma fick fick ligga och vila, men de enda hon låg och tänkte på var att hon ville vara där med Mig, Sitt Gossebarn utan namn. Jag var den finaste Mamma och Pappa någonsin skådat med mycket, svart hår på huvudet, polisonger, stora mörkblå ögon och självklart - en Hermanssonsnäsa!

Gabriel var en liten, liten sparv.
Storlek 50 var alldeles, alldeles för stort och de enda kläder han kunde ha var i storlek 40,
vilket också var stort.
När Gabriel var tre månader kunde han äntligen ha storlek 50.


Vikt. 2222 g
längd: 44 cm
huvud omfång: 32 cm




 




















 

Första dagen!

Jahaja, då har vi nu kommit hem från Solrosen och Gabbe sover som en stock efter en lunch som bestod av kassler och ris.
Det gick jättebra på dagis och Gabbe kände sig nog ganska trygg bara efter 20 minuter!
När vi klv in på avdelningen fick han jättestora ögon, men eftersom det där inte fanns några barn så tror jag nog inte att han fattade att vi faktiskt var på dagis, för sen när vi gick lite längre in där alla barnen lekte, blev han jätteledsen och ville bara hem igen! han sprang mot dörren med tårarna i ögonen.. men efter att jag lyft upp honom och vi hälsat på alla fröknar och barn, blev han mycket gladare och började på en gång att kika in alla leksaker (barnen struntade han nästan i) haha!
Han var bara "mammig" i kanske fem-tio minuter, då han endast vill leka med mig, men sen blev det fart och han körde ett annat barn i en gåbil!
Gabriel hann bita ett barn i handen (hmmmm!) och krama två - så plus 1 iaf ;)
Eftersom Gabriel är i en fas där han ska bestämma och att han ibland faktiskt kan vara riktigt elak mot andra barn (när han inte får bestämma eller ha de leksaker som han vill), så kändes det skönt att spela med öppna kort då jag under flera tillfällen verkligen tryckte på att han är en riktigt envis liten gris och att han inte ska få bestämma heela tiden, utan att man måste använda en järnhand när det gäller honom. För fy'sjutton vad jag håller på och kämpar här hemma med hans envishet, ibland är han en gullig liten "emil" men ibland kan man få sig en rejäl smäll, och då är han inte lika gullig längre, ska jag säga! dessutom vill jag ju verkligen inte att alla andra barn ska bli och fortsätta vara rädda för honom - Han är ju en sån sötnos, om han vill det vill säga ;)..

När vi sen skulle vandra hemmåt, efter att ha varit på dagis i ca en timme, ville han verkligen inte gå därifrån!
Han blev skittjurig och ville absolut leka vidare, men hemmåt gick vi tillslut!

Nu ligger han och sover och jag ska plugga lite psykosocialt arbete!

PUSS!

En nervös mage

Ja ni, jag kan inte sova.. usch, det känns som om min mage håller på att vända sig ut och in.
Imorn är den stora dagen då Gabriel ska börja på Solrosen (förskolan) här i Gnesta och jag kan inte säga annat än att jag är redigt förväntansfull.. det skulle ju verkligen underlätta om detta gick riktigt, riktigt bra och att jag kan vara tillbaka i skolan redan nästa måndag igen, men som min far sa till mig idag, så ska jag verkligen försöka att inte tänka så mycket på just detta så att inte Gabbe känner någon press. För det kan ju vara så lätt att jag undermedvetet ger ifrån mig negativa vibbar som på något vis trycker på och att Gabbe ruggar tillbaka av just detta, vilket jag absolut inte vill ska hända! för jag vill ju så gärna att allt ska funka!

Ursäkta mitt konstiga inlägg, vet inte riktigt hur jag skriver och inte bryr jag mmig heller - jag är så trött och detta är endast ett litet inlägg för att göra ifrån mig alla känslor lite granna..

Låt mig kunna sova nu!

back to bed,

hejsan svejsan!

ang. en kommentar;

Anonym om svar på tal!:
fjantigt att ta illa upp, det var bara en enkel fråga.



Okej, då vill jag bara svara att jag absolut inte tog illa upp. Försökte endast ge ett så enkelt svar på din fråga utan att behöva gå in i detalj och jag vill inte påstå att jag skrev något som kunde uppfattas som om jag tog illa upp? däremot känns det nu som om det är Du som står för fientligheterna!(?) därför känns det också som att du känner Gabriels pappa (vilket jag absolut kan ha fel om).. men som sagt, jag ville inget illa och jag tog heller inte illa upp av din fråga.


Länge sen..

Ja, nu vare riktigt länge sen som jag uppdaterade min blogg - jag är jätteledsen för det, men det har varit lite mycket just nu som inte har inkluderat skrivande i bloggen.. men nu ska're bli fart igen! ;D

Ska försöka återberätta de här senaste dagarna;

I fredags lekte jag och Gabbe mycket ute i sandlådan på förmiddagen, han älskar verkligen att vara ute och bara få vara, se och upptäcka nya saker hela tiden! vid tre-tiden ringde Gabriels pappa och det visade sig att han gärna ville komma och träffa Gabriel efter jobbet - vilket blev av och ute var vi ända till klockan halv nio på kvällen och en Nalle Puh fick Gabriel av honom. Sedan blev det bums i säng för hans del!
Sebastian var hos oss från torsdag- fredag och även ända till eftermiddagen.. men sedan bar det av till malmköping för att hämta alla hans dj- grejjer, eftersom han skulle agera dj på någon 18årsfest här i Gnesta på Elektron. Efter att han hämtat alla saker, for han hem till oss och käkade middag och sedan tillbaka till Elektron.
Den kvällen gick jag och la mig redan vid halv elva, jag var helt slut! men vid halv två-tiden kom Sebastian och äntligen blev sängen varm och gosig igen!

Lördagsmorgonen hade att bjuda på en tidig morgon, redan vid sex igen skulle Älskling upp igen för att köra ända hem till Malmköping och in till E-tuna, där skulle det skrivas högskoleprov. nervös som bara jag var (han själv var inte alls lika ivrig och pirrig i magen) gick jag upp med honom och käkade frukost och när han åkt iväg, gick jag och la mig igen..
Gabbe sov ända till klockan tio, vilket jag oxå gjorde - som en riktig stock! egentligen håller jag på att försöka vänja Gabriel vid att gå upp tidigt eftersom han ska vänja sig till dagis igen, men den morgonen fick det bli till att sova!
Klockan halv elva ringer älskling, som då har stått som dj hela kvällen innan (från 20-01) och sedan vaknat igen klockan 06 för att köra från Gnesta till e-tuna och för att dessutom där sätta sig och skriva prov från klockan halv nio till halv fem (?!) och berättar hur det går och han säger att det är tiktigt svårt och att han är helt sliten - stackars Sebastian! men provet gjorde han bra och jag är riktigt stolt över honom!
Och igen, efter att ha skrivit färdigt provet väljer han att ta bilen och köra ända till Gnesta igen! 

Idag har det varit full rulle, hela dagen!
Eftersom Sebastian verkligen haft en tuff helg, ville jag att han under den sista dagen på detta påsklov, skulle få sova ut riktigt ordentligt! - så jag och Gabbe bestämde oss för att gå ut till lekparken, vilket innebar att han fick det helt tyst och lugnt och kunna sova ut!
När jag och Gabbe kom in igen, efter att ha varit ute riktigt länge och gjort allt och ingenting, bestämde både jag och Gabbe att det var dags för Herr Karlsson att stiga upp!
Min morfar ringde och sa att han ville ha hjälp med hans dator, antingen utav mig eller av Sebastian, så jag och Älskling begav oss dit för att där lösa problemet! Det blev en heldag hos Gabriels gammel mormor och gammel morfar, vilket var ordentligt mysigt och riktigt skönt. Vi tillbringade precis hela eftermiddagen ute i solen.
På hemvägen, efter att ha varit hos dem i två timmar, köpte vi årets första mjukglass - och den satt riktigt fint i kistan, ska jag säga! det kan jag även lägga att Gabbe mumsade i sig nästan hela bägaren!



Här kommer lite bilder från dagen hemma hos Gabriels gammel mormor och Gammel morfar


Här är min älskade bebis ute i lekparken, under den tiden då Sebastian låg och sov





Här är han hos sin Gammel mormor och Gammel morfar och hjälper till ute i trädgården






Sebastian sitter och solar i den värmande solen






Gabbe och Gammel morfar






Och mina  absolut Bästa!






Nee, nu blir det till att försöka hänga med i Wallander-filmen som visas på Fyran!

PUSS!


Lugn kväll..

mjaa, skulle inte vilja påstå det ja! Gabriel har varit helt uppe i varv hela dagen. Han har verkligen betett sig som en "emil i lönneberga" MINST SAGT! orkar inte ens berätta vad det innebär när det gäller min Gabbe.

Dagen har inneburit mycket lek ute.. det blev ingen morgonpromenad som jag var så inne på, blev helt enkelt inte sugen på det alls och tro't eller ej, men Sebastian vaknade heelt utav sig själv, eller mja, kanske med lite hjälp av Gabbe ;)
Det blev lite frukost på det och sedan bar det av ut till den "stora lekparken". Där byggdes det lite med sandleksakerna (- Sebastian var helt galeen, han bara byggde och byggde.. kort kommer upp)!, gungade gunga och även lite på gungbrädan.
Väl inne lagade vi lunch och idag bjöds det på köttbullar, potatismos och brunsås! Gabbe smaskade i sig alltihop ska jag säga, och mat var'e över hela ansiktet!

Eftersom Gabriels pappa skulle komma hit idag och hälsa på honom, fick det bli en lite senare eftermiddagslur då Gabriels pappa inte kunde komma tidigare än tjugo i åtta (Gabriel går och lägger sig runt halv-tjugo i åtta vilket betydde att han var tvungen att hålla sig vaken).

Dagen fortsatte med en långpromenad ner mot Gnesta för att där lämna in filmen vi hyrde igår. När vi väl var där nere gick vi förbi thuleparken och lekte lite i lekparken. Det var bara så synd att det endast var vi tre som var där, hade varit roligt för Gabriel att träffa lite barn..
Efter ett tag började det blåsa och det var riktigt kalla vindar och efter ett tag började det även att regna, så det blev en snabb färd hemmåt!

Här hemma har vi lekt en massa lekar och Gabriel har busat som bara den, han har även hunnit med en del hyss, som vanligt då alltså! =)

Nu ligger Gabbe och sover som en stock med luftfuktaren på och ingen Pappa dök upp heller, eftersom han var tvungen att jobba över. Det blev då alltså bums i säng för Gabbes del!

Nu ska jag finurla lite med bloggen ;) men först kommer lite bilder från idag, enjoy!























PUSS!








Godmorgon, godmorgon!

Nu är jag och Gabbe vakna och har radan hunnit med att titta på Nalle Puh!
Sebastian ligger och sover där uppe i sovrummet, men snart ska han väckas! - jag är ju så sugen på en såndär riktigt härlig morgonpromenad i detta fina väder! men det lär väl inte han gilla sådär väldigt mycket.. haha! men tänkte ändå lägga upp förslaget =)

Gårkvällen tillbringades i soffan framför den inhyrda filmen "fighter" och den verkade vara bra, fram till dess att jag råkade somna i soffan ;S haha, som vanligt! jag har verkligen jättesvårt för att hålla mig vaken till filmer, jag förstår inte? jag somnar nästan alltid! så sjukt tråkigt..
Men i alla fall, Älskling väckte mig och vi förflyttade oss från soffan till sängen och det var så skönt att äntligen ha honom där igen, det som jag saknat så sinnessjukt mycket - att äntligen få ha honom liggandes bakom mig med ansiktet tätt intill min nacke och armarna omkring mig! jag somnade som en stock kan jag tillägga och vara ytterst sanningsenlig!

Gabriel har väl sovit sådär halvbra inatt, men det är ju egentligen inte så konstigt eftersom han nu har flyttat tillbaka sin säng in till sitt rum igen, efter att Gabriels morbror åkte till Riga.
För det är ju som så att när Pontus (min bror) inte bor hemma, utan här i Gnesta, bor han i Gabriels rum och när Pontus är här, får vi flytta över Gabriels säng in till mitt rum.. så därför kanske det blev lite knas att helt plötsligt byta rum igen.. hm, men det blir nog bättre i natt ska vi se!

Har för övrigt blivit riktigt taggad inför både måndag och tisdag då stora planer är inplanerade i schemat:

Måndag; inskolningsmöte för Gabriel på dagis och även en "testa på"- dag! Det är så spännande, men jag hoppas på att det inte är något problem, han har ju så lätt för andra barn, i alla fall socialt sätt, att han vill slå ned varenda en som får mer uppmärksamhet än vad han får, det är ju en helt annan sak.. hmmm

Tisdag; Möte om hur det blir med lägenhet och ekonomi osv. Vi får se hur det går, men jag har stora planer kan jag säga, nu får vi se om dem slår in!

Nu blire frukost!


PUSS!

Äntligen är han här!



Jajemän, nu är Sebastian här och det gillar vi - både jag och Gabbe! :)
Jag och Gabbe hade planerat att cykla och möta honom vid bussen, men sen vi flyttade tror jag att hjälmen ligger typ längst  ned i någon kartong långt in i förrådet,  så hittade den verkligen inte.. tror jag var ute i nästan en halvtimme och bara letade, men herregud, den är ju som bortblåst!
Så, ingen cykel - men vagn fick det bli!
Och oväntat (eller inte) hittade vi honom gående längs vägen och hemåt gick vi men innan vi gick in igen, bestämde vi oss för att vara ute i lekparken. Där lekte vi med bollen och gungade lite!
Och nu när vi är inne igen är Gabbe på riktigt dåligt humör, hungrig och tjurig! - riktigt roligt måste jag tillägga, eller inte!!


Min älskade bror Pontus har nu dragit till Riga för att spela hockey i enligt uppgift en av europas största hockeycup. Riktigt roligt, men han saknas här nu när han åker iväg och snart ska åka hem till sin lilla håla Ore, där han går i skolan och även lirar hockey.


Langar upp en bild här på min kära broder







Hörde den här låten idag och jag blev alldeles glad i hela kroppen, lyssna och se!



 




Nee, nu ska jag mysa med mina bästa som jag längtat så mycket efter!


PUSS!


Vilken lättnad!

ååh, fick ett samtal till min mobil som jag först missade från gnesta kommun, men jag chansade på att det kanske kanske kanske kunde vara någon från barnomsorgen som ringde - så jag ringde upp direkt!
Och JA! - han har fått en dagisplats på Solrosen i Gnesta!
Jag blev så överlycklig att jag höll på att kissa på mig, jag kunde verkligen inte sluta hoppa upp och ned!!
(och ni som nu känner mig, vet att jag bokstavligen verkligen stod och hoppade rakt upp och ned) haha!!
Det är en sån' lättnad att äntligen veta att jag har någonstans att lämna av gabbe under den tiden jag studerar och missförstå mig inte nu, jag har verkligen älskat att gå hemma med honom under de här veckorna, men för mina studier har det inte underlättat kan jag säga! Så helt klart - UNDERBART! och jag kan inte sluta le! :)
Alldeles nyss ringde en "fröken" från Solrosen och diskuterade hur vi skulle göra och det blir som så att jag och Gabriel kommer att åka dit på ett möte nu på måndag kl 09.30 och även då ska han få "testa på". Sedn under samma vecka så blir det som en inskolning på endast en vecka, om inte mindre (beroende på hur bra allt fungerar) - men hon sa att eftersom han tidigare har gått på dagis och eftersom han har trivts så bra där, så ska det nog bara ta en vecka! - så det är också superskönt!


TIPS!
För alla er mammor/pappor som läser min blogg och har barn som kommer att börja på dagis, är ett tips att redan nu skriva upp er på listan, SPECIELLT om det är i Gnesta kommun! 
Även om det kanske är ett år kvar till dess att er son/dotter ska börja - det är helt absurt hur lång tid det kan ta.. Visserligen får dem bara ta 3-4 månader på sig, men som ni ser så har det tagit mycket längre tid för mig.. och detta var bara turen liksom! dessutom kan dem ju inte garantera att barnet hamnar på de dagis ni skriver som etta, så var ute i good tid!


Nog med dagissnack! 
Jag och Gabriel kom precis in från att ha lekt i lekparken, han älskar verkligen att klättra.
Han klättrade över staket (korta sådana, men ändå)!! upp och ned, ned och upp! helt otroligt - jag har en klätterapa till son =)
Han lekte även i sandlådan och förstörde alla mina fina sandgubbar =/ haha, sen ska jag göra nya igen.. hm, riktig skitunge de'där! (;



Dessutom -
Det är så roligt att det faktiskt är folk som kommenterar!
Jag blir så glad när jag upptäcker attt jag inte bara sitter här och skriver för mig själv :)

Men fö'sjutton! - Skriv meeera!







Nej, nu ska jag passa på att plugga vidare medan Gabbe sover däruppe!

PUSS!


Uppe med tuppen!

morron, morron!
nej, idag fick både jag och Gabbe sova riktigt länge, ända till kl kvart över nio - vilket inte händer sådär väldigt ofta!

Nu sitter Gabbe här med sin "nanne nuu" och med nappen i munnen samtidigt som han tittar på playhouse och Nalle Puh!

Idag äre en sån'där gosGabbe jag får mysa med på morgonen, det gillar en trött Mamma!

Idag kommer Sebastian hem och det tror jag gillas väldigt starkt av min lilla knodd här hemma, redan när han slog upp ögonen i morse frågade han efter honom oh sen kom hela meningen "bastian tjäna footboon"
- men snart är han hemma! :)

Jajemän, men nu blir'e lite myspys i soffan och sedan en rejäl frukost, det börjar kurra riktigt ordentligt i min mage nu!


PUSS!


Myskväll!

Ojda, vad flitig jag blev med bloggen helt plötsligt.. hm - det ger en såndär kick av något slag, haha!

I vilket fall så började den här dagen med att jag, Gabbe och Gabriels mormor gick ut till den "stora" lekplatsen här hemma, det gillades av Gabriel! Han sprang omkring med sin lilla vagn med alla sandleksaker i som en liten tok!

När vi sen kom in i värmen igen, blev det resterna från tacosen igår och Gabriel är så förtjust i grönsaker, så han mumsade i sig alltihop!

En mening som Gabbe ploppade ur sig idag är "bastiian tjäna fooboon" översättningen på detta blir "sebastian tränar fotboll" och det tog ca 5 min från det att han fick höra det för första gången till det att han sa hela meningen! Han är så duktig och han lär sig nya meningar precis hela tiden!


Nu blire till att lägga sig i sängen med datorn på magen och titta på DHW och Gabriel sover som en stock!



       

ooooh, jag saknar Sebastian helt kopiöst!
Det är helt otroligt hur man kan sakna någon så mycket efter att bara ha vart ifrån någon i två dagar!
Usch,   jag   är   helt  galen i  dig    Sebastian Xerxes Karlsson och jag vet inte vart jag hade varit utan dig.
Helt ärligt så kom du in i mitt liv i rättan stund och hjälpte mig upp på fötter igen och jag är nog världens lyckligaste som får leva tillsammans med dig!
Du är värd allt!




foton, foton älskade foton!




Här kommer lite bilder från Veckans bravader!

Enjoy!





Gabbe, Sebastian och Jag for ut i skogen för att plocka påskris och Älskling valde att ist för att sträcka lite på sig så sågade han ner hela trädet istället!
 



Gabriels alldeles nya kallesipper!



Mor och Son
<3



Gabbe kör bilen på Coop Forum i Södertälje!






Det Tackar vi för!

PUSS!


svar på tal!

Tänkte att jag skulle svara öppet så att alla som undrar samma sak, kan få sig ett och samma svar!

Maria om Publiceringsdagen!:
Hej, jag bara undra varför är inte din son hos sin pappa? Du har skrivit i din blogg att han bodde där förut och du hade han varanan helg. Varför får han inte träffa sin pappa?


Hejsan Maria!
jag vet inte vem du är, men troligen så känner du nog mig inte eftersom du ställer den frågan. Varför Gabriel inte längre bor hos sin pappa, eller inte har gjort sedan tre veckor tillbaka är för att en del incidenter har inträffat.
Det är egentligen ingenting jag skulle vilja skriva ut här på min blogg, eftersom jag inte vill hänga ut någon personligen och som heller inte har gett tillåtelse.
Så, mitt svar på din fråga är att jag absolut inte undanhåller Gabriel från att träffa sin pappa, han är välkommen att träffa sin son när han vill, men han får inte ta med honom hem - vilket jag har rätt till eftersom det är ett ärende som ännu inte är uppklarat och för att jag helt enkelt inte litar på att det skull fungera och då kan jag tillägga att jag har mina anledningar. Men som sagt ingenting jag vill gå in djupare på, så jag beklagar att jag kanske inte kunde svara fullt ut på din fråga, but thats the way it is! :)










Publiceringsdagen!


Idag är det den allra första gången som jag publicerar min nyinförskaffade blogg!

Skriv gärna ni som läser och även om ni vill veta något mer än det jag skriver, jag svarar så gärna på era

tankar och funderingar!


Jag ska även försöka fixa till min blogg så den blir lite finare, men jag kan verkligen inte det här, så min älskade karlakarl till man har sagt att han kan fixa det, så snart blire lite glitter och glamour här med ska ni se!










Usch för allt det här!

Jag är verkligen lycklig över att ha min lilla plutt hos mig varenda dag, men vad sjutton ska jag göra när påsklovet är slut och Gabbe ännu inte har fått en dagisplats? jag vet verkligen inte..
Har försökt ta med mig Gabriel till skolan, men eftersom han har så mycket spring i benen är det svårt att få tid till att koncenterar mig samt att det nog inte heller är så väldigt lätt för den övriga klassen att för även dem göra det.

Det är mindre än två månader kvar till att studenten slår in, men jag vet inte alls hur jag ska hinna med allt.
Har pluggat ihjäl mig den här veckan som egentligen ska tas som ett lov, men jag vettisjutton om jag har vilat sådär jättemycket!?

Gabriel växer och står i och sen vi köpte en luftfuktare åt gabriel som ska göra att det blir fuktigt i rummet, har hostan blivit betydligt mildare och han har sovit mycket, mycket bättre! däremot nu när Sebastian inte är här utan på fotbollsläger från tis - onsd. och inte heller sover med oss - vaknar han mitt i natten och undrar var "beastiian" är någonstans.. Han kan alltså vakna och vara jätteledsen och undra var Sebastian är någonstans. 
Vet inte riktigt om jag ska ta det possitivt (vilket det egentligen är eftersom han rent utsagt avgudar sebastian) men han saknar ju honom så fort han inte är här, till och med så mycket att han inte sover ordetligt om han inte har träffat honom på hela dagen. 

Påsken spenderades som sagt hos min mamma och pappa - eller egentligen hemma hos oss eftersom vi fortf. bor kvar här, på morgonen och till eftermiddagen for vi till Sebastians mamma på påskmiddag. Det var supermysigt, vi grillade och käkade en riktigt god middag. Gabriel har kommit in i någon period då han alltid ska vara den som är i cetrum och eftersom lilla Stella (sebastians systerdotter) även var med på middagen gjorde han sig till - för hela slanten! det kan till och med gå så långt att han drämmer till andra barn när han märker att dem får mer uppmärksamhet än vad han får.. så man får verkligen vara på sin vakt hela tiden!

Eftersom Gabriel har vart hos mig nu (och inte hos sin pappa) i snart tre veckor i streck, har han inte kunnat gå på dagis - vilket också märks på hans sätt att vara. Han blir rastlös väldigt fort och han måste hela tiden ha saker att göra, vilket också betyder att alla som är i närheten MÅSTE leka med honom och såklart, ge honom all deras uppmärksamhet - annars gör han satyg!!
Som t.ex. imorse när jag råkade sitta lite för länge vid datorn när jag pluggade, drämde han till en blomkruka så den dunkade i golvet, och all blomjord hamnade på golvet. Men självklart räckte det inte med det, han skulle ju dessutom dra omkring det över hela vardagsrumsgolvet och verkligen trycka ner det i mattan!  Han tar tv-dosorna (som han inte får ha eftersom han bara kastar dem i golvet eller byter kanal till kanaler vi inte ens visste att vi hade).. Han snor pennor och ska rita på sin matsalsstol (som han gjort tidigare och där det redan är målat med färgkritor!!!) ja, you name it.. han gör ALLT och lite till..

Just nu sitter han och tittar på playhouse disneychannel där Nalle Puh visas "nanne phuu" som han även kallar det! Nu när jag kom på det, hans Nalle som han fick av Sebastians Pappa som kom bort när vi var på busfabriken i februari, som Sebastian köpte en ny nu för någon vecka sen, har Gabbe döpt till "nanne nuu" och den sover han som bäst med, utan den går det inte att söva honom! Han har med sig den överallt!

Nu glömde jag ju nästan bort att berätta vad Gabbe fick i påskpresent!
Utav hans mormor och morfar fick han ett par kallesipper, hans allra första! - jättesöta och han verkligen älskar att ha dem på sig, han säger "katjåång"  och springer omkring och visar upp sig för alla när han har på sig dem!
Han fick även ett kakpaket i sitt påskägg - tom&Jerry och herregud, så goda dem är! jag har nästan ätit upp hälften kan jag lova!

Utav sin Gammel mormor och Gammel morfar fick han ett påskägg fullt med kakor (så nu har han hur mycket kakor som helst) och även en regndress! jättefin svart dress med såndär gul/grön färg som självlyser om ni förstår vad jag menar? :) han blev riktigt stilig i vilket fall!

Måste bara få klaga!
Jag verkligen avskyr barnomsorgen i Gnesta! jag har sedan i ovember -09 försökr att skaffa mig en dagisplats i Gnesta just för att jag ska kunna ha honom mer än till helgen (som jag hade innan allt stökades till med Gabriels pappa). Och nu när allt är kaos och jag ska ha Gabbe dygnet runt, så har jag inte ens hunnit fått ngn förskoleplats än? även fast jag har hållit på i flera månader!? nu när jag ringer och ber om en dagisplats så snart som möjligt säger dem att jag kanske får vänta i fyra månader??? Då är det liksom augusti?! jag behöver en NU!

Jag har riktig panik och vet vekligen inte hur jag ska göra, dessutom blir jag bemött på ett väldigt otrevligt sätt, nästan som om jag stör? avskyr GNESTA! eller i alla fall barnomsorgen här!


Gabriel står just för tillfället här och säger "ja ha bajja" alltså - jag har bajsat! så det blir till att byta blöjan nu!

Tänkte lägga upp lite bilder senare från påsk osv.

Hörs senare!

PUSS!











  


påskgodis!

Ahajaa, även fast det egentligen inte har hänt jättemkt sen mitt senaste inlägg, har det hänt endel ändå..

I måndags var Gabbe med mig i skolan, dock blev det inte så långvarit eftersom han blev hängig och febrig under eftermiddagen så vi kilade hem till Älskling en snabbis och blev kvar där till ca halv fem. Jag och Sebastian käkade pizza och Gabbe fick sig en tallrik med köttbullar och potatis med majs - vilket gillades starkt!

När vi sedan skulle ta bussen hem var jag lite nervös över om vi verkligen satte oss på rätt buss, men Älskling och Kjell (sebastians pappa) sa att det absolut var den rätta bussen, vilket övertygar mig om att det är rätt buss - så vi kliver ombord. Väl ombord med hela vagnen och alla grejjer börjar bussen köra åt fel håll (?) ..
Svettningarna började att komma och jag gick tillslut fram och hörde med busschaffören om bussen verkligen gick åt rätt håll. då svarar hon mig med en tom blick - "ja, alltså jag vet inte riktigt hur jag ska åka? vet du?"
haha? vaa, vet jag? helt sjukt att en busschafför inte vet vilken väg man ska åka? stört..

Tisdagen tillbringade jag och Gabriel hemma eftersom han fortf. hade lite feber och det kändes jobbigt att behöva ta med honom till skolan då han inte mådde bra.  
Usch, vad jag längtar efter att få en dagisplats här nere i Gnesta nu så att allt kan lösa sig med skolan. Känner mig riktigt ordentligt stressad över precis allt!
Sebastian kom förbi och mös med mig och Gabbe till kvällen!

Under onsdagen kunde mor min ta hand om Gabbe efter klockan 11 så då blev det färd till skolan för min del. Dock var dagen inte så lång eftersom den sista lektionen var eget arbete.
Eftersom några flickor hade bestämt sig för att vara duktiga och ha en tjejkväll med pluggande hos Lovisa, bestämde jag mig för att haka på tills bussen gick. Så det var trevligt! :)

Torsdagen gick till på samma sätt; mamma kunde ha Gabbe efter klockan 11 och jag pkte till skolan.
det är konstigt att när man väl är i skolan varenda dag önskar man att man slapp, men när man väl inte kan komma till skolan saknar man det! speciellt alla i klassen =/

Eftersom Gabbe fortf. var lite förkyld blev det inge påskande för mormor och morfar på skärtorsdagen, det blev inge utklädnad för Gabriel. Men hn hade varit en sådan söt liten påskkärring! ^^

men men, snart löser det väl sig med dagisplats och hela kittet. Den 14/4 ska jag på möte om hur jag kan skaffa mig en egen lägenhet och hur det blir med ekonomin osv. eftersom jag fortf. pluggar. Jag hoppas så mycket på att få mig en egen lägenhet och kunna försörja mgi själv. Börjar bli redigt jobbigt att hela tiden vara beroende av min mor&far..

Igår ringer min mormor mig och är helt exalterad. Hon vi så gärna få köpa en luftfuktare till Gabriel eftersom han är så hostig och har svårt att sova på nätterna och tydligen ska den hjälpa.  Natten till idag var första gången vi testade den och gissa vad? han har sovit som en guud! lite hostig har han varit, men inget jämfört med innan. 
Jag är supernöjd! och tackar min mormor och morfar så hjärtligt för att dem bestämde sig för att köpa den! <3

Planerna till helgen har varit att fara till Mamma Ulla (sebastians mamma) och käka påskmiddag med hela släktet där då, men nu när gabbe är så förkyld så vet jag inte ritktigt om jag vågar ta med mig honom, dels för hans egen skull då han kanske verkligen inte kommer att orka träffa så många människor och samtidigt behöva sköta sig - vilket jag verkligen vill att han ska göra! ;) men också pga att Stella (sebastians systerdotter som är bara några dagar över 1 år) ska komma till middagen. Så den tål att tänkas på, men med tanke på att han faktiskt mår bättre nu, kan det kanske gå.. men det återstår att se! annars blir det till att fira påsk utan min Älskling och stanna hemma hos min mor och far med Gabbe och käka lite här istället..
men som sagt, det återstår att se!

Här kommer lite bilder från klassfesten samt lite på mina bästa;


Här är min Gabbe ute i lekparken






Min Bästa


Gabbe hänger i sebastians träningsgrej!




Bilder från klassfesten, eller iaf inne från ica där alla glodde på oss som om vi vore grönhåriga, hade konstiga fjädrar i håret och någon allmänt konstig mexikans outfit (?) haha!



                  


Glad påsk på er nu!

PUSS!


RSS 2.0